Vuorela ja Ojansivu valittiin nuorten MM-kisoihin

Julkaistu 09.02.2016

Jänteen hiihtäjistä Markus Vuorela ja Antti Ojansivu valittiin nuorten MM-kisoihin Romanian Rasnoviin. Kisat hiihdetään 22.-28. helmikuuta. Vuorela kilpailee alle 20-vuotiaiden ja Ojansivu alle 23-vuotiaiden sarjassa. Ojansivu on kokenut kilpailija nuorten MM-tasolla ja miehen paras saavutus on viides sija. Vuorelalla sen sijaan on edessä uran ensimmäinen MM-edustus.

Valinnat julkistettiin viikonloppuna Vöyrillä hiihdettyjen nuorten SM-kisojen jälkeen. Seuran parhaista suorituksista Vöyrillä vastasi Vuorela, joka sijoittui sprintissä viidenneksi ja 15km perinteisen kisassa neljänneksi. Kärkikolmikko oli Lauri Lepistö, Turo Similä ja Lauri Gummerus.

Ensimmäinen nuorten SM-mitali antaa edelleen odotuttaa itseään, sillä Vuorela on viimeisten vuosien aikana sijoittunut kymmenkunta kertaa neljänneksi. Pienimmillään ero mitaliin on ollut 2 sekuntia ja sunnuntaina se jäi 15 sekunnin päähän.

- Neljännet sijat tuntuvat jo kiroukselta ja se harmittaa. Mutta päivään hiihtooni olen tyytyväinen. Se oli maksimisuoritus, joten siinä mielessä nyt ei jäänyt mitään jossiteltavaa. Ehkä hieman kovempaa olisin voinut lähteä liikkeelle, tuumi hieman harmistunut hiihtäjä.

Antti Ojansivu oli ennakkosuoksikki omassa sarjassaan, mutta kosteat olosuhteet eivät tunnu sopivan lievistä astmaoireista kärsineelle Ojansivulle. SIjoitus oli Ojansivulle erittäin vaatimaton 13. Aiemmat kovat hiihdot takasivat kuitenkin Ojansivulle matkan Romaniaan.

Roosa Niemi oli alle 18-vuotiaiden tyttöjen sprintissä kahdeksas ja 10km kisassa kuudes. Niemi valittiin toiselle varasijalle nuorten PM-kisoihin Viron Otepäähän. Jänteen erinomaista kokonaispanosta täydensi Tomi Santasalo kahdeksannella sijallaan alle 17-vuotiaiden 15km kisassa.
YHTEISTYÖKUMPPANIT