Hakola Otepään MC-sprintissä 15.

Julkaistu 18.01.2015

Viikonloppuna Ristomatti Hakola esiintyi ensimmäisen kerran maailmancupissa Suomen ulkopuolella eli siis maajoukkuekiintiössä. Hyvät esitykset Falunin tulevalla MM-näyttämöllä käydyissä Scandinavia Cupin kisoissa toivat paikan Otepäähän ja mies käytti heti saamansa tilaisuuden hyväkseen.

TXT Parisprintti OtepääLauantaina perinteisen tyylin sprintissä Hakola oli toiseksi parhaana suomalaisena 15. Toni Ketelä oli upeasti podiumilla sijoittuen kolmanneksi. Hakola hiihti omassa alkuerässään vahvasti, mutta putosi loppusuoran taistelussa niukasti jatkosta ollessaan oman eränsä kolmas. Mies oli hienosta loppusijoituksestaan huolimatta ihan syystä hieman harmissaan, vaikka maailmancupin pisteet olivat vasta uran kolmannet. Saumaa oli vieläkin isompaan näyttöön.

-Falunin alkuerässä taistelin Hattestadin kanssa ja nyt taas. Vieläkin se jäi kukistamatta, mutta todella hyvä mieli tästä kisasta jäi. Olen tänä talvena päässyt jatkoon jokaisessa sprinttikisassa, Hakola jutusteli. 

Lauantain kisa toi paikan sunnuntain parisprinttiviestiin Suomen ykkösjoukkueeseen Matias Strandvallin seuraksi. Hakola hiihti joukkueen ankkurina ja alkuerän viimeisen vaihdon sauvarikosta huolimatta parivaljakko selvitti tiensä 10 joukkueen finaaliin. Finaalissa molempien paukut olivat hieman syöty ja pojat sijoittuivat yhdeksänneksi isäntämaa Viron joukkueen jäädessä taakse. Viimeiset näytöt MM-Faluniin annetaan Jämin SM-kisoissa kahden viikon päästä.

-Vielä on ovi raollaan Falunin MM-koneeseen. Jämin SM-kisoissa jos onnistun, niin menee mielenkiintoiseksi, myhäili Jänteen ykköstykki.YHTEISTYÖKUMPPANIT