Ojansivu Oloksella toiseksi nopein suomalainen

Julkaistu 12.11.2017

Oloksen Tykkikisojen kolmipäiväinen rupeama päättyi tänään vapaan hiihtotavan väliaikalähtöihin. Jämin hiihtäjistä parasta kyytiä pitivät kautensa avannut Antti Ojansivu ja Hennariikka Rahkola. Ojansivu oli 17. ja Rahkola 18.  Naisten matka oli 8,6 km ja miesten 12,9 km.

Suomalaisittain molempien hiihtäjien suoritukset olivat varsin hyviä, sillä Ojansivu oli päivän toiseksi nopein suomalainen. Miesten kisan voitti Alexey Chervotkin ja Iivo Niskanen sijoittui toiseksi. Ojansivun tappio venäläiselle oli 1:08.2 ja Rahkolan ero voittaja Anne Kyllöseen oli hieman alle minuutti. Suomalaisista Rahkola oli kuudes.

Olos 2017 Antti kuva 1 cr 600x400

Olos on aina ennen ollut Ojansivulle hankala paikka ja sijoitukset ovat tyypillisesti pyörineet välillä 60-70. Ylöjärven Ryhdin kasvatti oli syystäkin tyytyväinen päivän kisaansa.

- Olihan tämä ylivoimaisesti mun paras Oloksen kisani koskaan. Varsinkin, kun alla oli neljän viikon ja yli 80 tunnin treenijakso. Hyvä hiihto väsyneeltä mieheltä, totesi Ojansivu kisastaan.

Olos 2017 Hennariikka kuva 1 600x400

Rahkola aloitti ehkä hieman liian räväkästi ja oli 1,5 km kohdalla lähes kärkinaisten vauhdissa. Toisaalta Jämin naisten ykköstykki yleensä tapaakin aloittaa kovaa.

- Ehkä se alku oli hieman liian kova, mutta en missään nimessä kuitenkaan sipannut. Vielä ei meno ollut terävintä mahdollista, mutta kyllä tämä tästä, sanoi Rahkola.

Markus Vuorela ei vielä päässyt haluamaansa vauhtiin. Ero kärkeen tuli yli kaksi minuuttia ja sijoitus oli 38.YHTEISTYÖKUMPPANIT