Miesten viestijoukkue teki seurahistoriaa Suomencupin viestissä Vantaalla

Julkaistu 20.01.2016

 Antti


Jämin Jänteen miesten viestikolmikko teki seurahistoriaa ja nousi ensimmäistä kertaa Suomencupin viestissä palkintokorokkeelle. Vantaalla hiihdetyn vapaan tyylin 3x7km viestin voitti tuttuun tyyliin Vuokatti Ski Team ja Oulun Hiihtoseura hiihti toiseksi. Hiihtokauden avausviestissä Vuokatissa Jänne sijoittui viidenneksi ja nousi nyt kolmanneksi.

Jänteen aiemmat viestit on aina avannut Ristomatti Hakola, mutta tällä kertaa avaukseen laitettiin 19-vuotias Markus Vuorela. Neljän kilometrin kohdalla Vuorela hiihti vielä aivan kärjen mukana, mutta joutui lopulta antautumaan 55 sekuntia ja tuli vaihtoon sijalla 24. 

- Toisella kierroksella oli vähän huonoa tuuria, kun kaverit hiihtivät monta kertaa suksille ja menetin sijoja. Meni vähän miekkailuksi ja loppu oli raskas, totesi hieman hiihdostaan harmistunut Vuorela.

Toiselle osuudelle sännänneen Antti Ojansivun alkukausi on ollut vaikea, mutta viime aikoina hiihto on alkanut hieman aukeamaan. Ojansivu lähti jopa riskivauhdilla takaa-ajoon ja onnistui täydellisesti. Kärki läheni kovaa vauhtia ja Ojansivu hiihti koko viestin nopeimman osuusajan. Ojansivu vaihtoi peräti kolmantena ja lähetti Ristomatti Hakolan takaa-ajoon vain 7 sekuntia Vuokatin ja Oulun perään.

- Eroa kärkeen oli sen verran, että lähdin liikkeelle tyyliin kaikki tai mitään ja tänään kulki todella hyvin, kertoi Ojansivu tyytyväisenä.

Hakola ajoi heti Vuokatin Sami Jauhojärven ja Oulun Kusti Kittilän etumatkan kiinni ja Jänteen leirissä ehdittiin jo haaveilla jopa kirkkaimmasta sijasta. Uran ensimmäisen Tour de Skin rasitukset painoivat kuitenkin Hakolan jäsenissä ja toiselle 3.5km lenkille lähdettäessä Jauhojärvi ja Kittilä karkasivat. Tämän jälkeen Hakolan tehtävänä oli varmistaa kolmas sija ja siinä ei ollut mitään vaikeuksia.

- Tänään en yksinkertaisesti vaan jaksanut yhtään hiihtää ja muutenkin reidet olivat aivan jäässä. Tänään hiihdettiin 7km, mutta tuntui kuin olisi hiihdetty 50km, totesi Hakola kipakassa pakkassäässä hiihdetyn viestin suorituksestaan.

Kahden viikon päästä Imatran SM-kisoissa hiihdetään 4-osuuksinen viesti. Jänteen miesten joukkueen tilanne näyttää nyt erittäin lupaavalta. SM-viestissä tänään hiihtäneen kolmikon täydentää joko Mikko Loukkaanhuhta tai Tuomas Myllykoski. 

Jänteen naisten joukkue oli 17. Avausosuudella Hennariikka Rahkola vaihtoi peräti toisena ja kakkososuuden hiihtänyt Riikka-Liisa Rahkola vaihtoi seitsemäntenä. Vantaalla hiihdettiin myös alle 18-vuotiaiden Habita Cup ja siksi Roosa Niemi puuttui viestijoukkueesta. Ankkuriosuuden hiihti vasta 15-vuotias Laura Salo. 


Miesten viesti Vantaan SC 2016 kuva 1


YHTEISTYÖKUMPPANIT