MIEHET VOITTIVAT SUOMENCUPIN VIESTIEN KOKONAISKISAN

Julkaistu 09.04.2017

Jämin Jänteen miehet voittivat Ylitorniolla Suomencupin päätösviestiin ja varmistivat samalla viestien kokonaiscupin voiton. Voittojoukkueessa hiihtivät Antti Ojansivu, Markus Vuorela ja Ristomatti Hakola. Hakola varmisti henkilökohtaisen kokonaisvoiton jo viikko sitten.

Sunnuntaina pitkänmatkan SM-kisoissa Hakola oli paras Jänteen hiihtäjä 50km kisassa olemalla kahdeksas. Kaikki viikonlopun kisat käytiin vapaalla hiihtotavalla.

Kokonaiskisan voitto oli ennen päätösviikonloppua kahden kauppa, Jämin ja Kouvolan. Ankkuriosuudella juuri nämä joukkueet olivat Hakolan ja Ville Nousiaisen voimin karussa. Hakola hoiti kiritaistelun varmasti.

- Ville yritti viimeisen kierroksen nousuun jättää mut. Sitten, kun Ville oikaisi selkänsä, niin sanoin sille, että hyvä yritys, virnuili Hakola maalissa.

Ylitornio Ristomatti 3 osuus kuva 1 cr 600x400

Antti Ojansivu oli ollut kuumeessa koko viikon ja miehen hiihtäminen viestissä varmistui vasta kisa-aamuna. Ojansivu hoiti osuutensa hyvin ja tuli vaihtoon neljän hiihtäjän kärkiletkassa.

- Yllätyin, kun pysyin kärjen mukana. Koko viikon olen vaan maannut sängyssä. Halusin uhrautua seuran eteen, kun tapeltiin cupin voitosta, sanoi Ojansivu.

Miesten taktiikka oli hiihtää koko ajan Kouvolan kanssa ja antaa Hakolan hoitaa loppu. Tämä onnistuikin erittäin hyvin. Vuorela pääsi toisella osuudella näyttämään osaamistaan ja iski lopussa muutaman sekunnin karkumatkalle.

Jämin naiset säestivät miehiä hienosti sijoittuen viidenneksi joukkueella Riikka-Liisa Räsänen, Hennariikka Rahkola ja Roosa Niemi. Cupin kokonaispisteissä naiset olivat seitsemäs.

- vihdoinkin tuli hyvä kisa, mutta oli se aikakin, kun kausi päättyy huomenna, huokaisi Rahkola maalissa.

50km kisassa Hakolan mitaliputki ei jatkunut ja lähes 40km ajan oli uhattuna jopa oman seuran parhaan miehen titteli. Vuorela johti Hakolaa parhaimmillaan jo 25 sekuntia, mutta ensimmäinen voitto Hakolasta jäi vielä ottamatta. Viimeisellä 8km matkalla Vuorela taipui seurakaverilleen pari minuuttia. Loppusijoitus oli 13. eli uran paras SM-sijoitus. Mestaruuden vei Kusti Kittilä.

- Kun kuulin, että johdan Ristoa, niin ajattelin, että paikka on käytettävä. Mutta, kun Kusti sai kiinni, niin yritin jotain maagista lähtemälle sen perään ja tummuin täysin, sanoi Vuorela.

Päättynyt hiihtokausi oli Jämin Jänteelle hiihtotiimille vasta kolmas, mutta nuori tiimi on noussut ryminällä Suomen maastohiihtokartalle.

- Syksyllä naulasin julkisesti meidän tavoitteeksi, että lopetamme Vuokatin miesten maastohiihtodynastian. Vähän kuului naureskelua, mutta kauden mittaan selkään taputtelijoita on ollut jonoksi asti, summasi joukkueenjohtaja Tero Vehkamäki menestyskauden.

Ylitornio naisten kisameikit 2 600x400


YHTEISTYÖKUMPPANIT