MIEHET SUOMENCUPIN VIESTIN VOITTOON

Julkaistu 30.10.2016

Jämin Jänteen hiihtäjät olivat laajalla rintamalla vahvasti esillä koko viikonlopun. Kaksi vuotta sitten perustetun hiihtotiimin tähän astinen työ huipentui miesten viestin riemukkaaseen voittoon 3×6 kilometrin vapaan hiihtotavan viestissä. Joukkueessa hiihtivät Markus Vuorela, Antti Ojansivu ja Ristomatti Hakola.

Joukkue osoitti olevansa sanojensa mittainen, sillä viikonlopun selkeä tavoite oli voittaa viesti ja se tuotiin julkisesti esille ennen viikonloppua. Vuorela kasvoi viime vuonna varmaksi viestialoittajaksi ja tuli vaihtoon kärjen mukana yhdeksäntenä. Ojansivulla ovat hiihtotreenit jääneet hyvin vähiin kuukauden takaisen rullasuksilla kaatumisen takia.

Viestin maaliintulo kuva 3 600x400

- Koko ajan sattui jalkaan, mutta hyvin pysyin porukassa, Ojansivu kertoi.

Ojansivu lähetti Hakolan ankkuriosuudelle neljäntenä ja Kouvola oli tässä vaiheessa 20 sekunnin etumatkalla. Ero kasvoi jo puoleen minuuttiin. Mutta Anssi Pentsinen iski rajusti viimeisen 2km kierroksen alussa. IF Minkenin Matias Strandvall ja Ounasvaaran Ari Luusua eivät pysyneet kyydissä. Vain Hakola pysyi mukana ja hän puolestaan jätti Pentsisen viimeisessä nousussa ja tavoitti Kouvolan Hiihtoseuran ankkurin loppusuoralla. 

- Pentsinen löi isoa kovaa viimeisen kierroksen alkuun ja lopulta Kouvolan hiihtäjän selkä tulikin hieman yllättäen vastaan, Hakola kertasi kisan jännittäviä loppuvaiheita.

Viestien ilonaiheet eivät jääneet vain miesten viestivoittoon, sillä myös Jänteen naiset hiihtivät hienosti seitsemänneksi. Silti kukaan naisista ei ollut täysin tyytyväinen omaan hiihtoonsa. Tämä lupaa hyvää talven tuleviin viesteihin. Naiset hiihtivät järjestyksessä Riikka-Liisa Räsänen, Hennariikka Rahkola ja Roosa Niemi. 

Miesten kakkosjoukkue oli 15. ja joukkueessa hiihtivät Jänteen tuoreet vahvistukset Harri Niemi ja Aku Nikander sekä ankkurina Mikko Loukkaanhuhta.

Vuokatti SC 2016 voittajat 600x400


YHTEISTYÖKUMPPANIT