Jänteellä upea kokonaispanos Rovaniemen Suomencupissa

Julkaistu 22.11.2015

Ounasvaaralla hiihdettiin kauden toinen Suomencupin kisaviikonloppu. Jänteen miesten kokonaispanos lauantain 10km luistelukisassa oli todella vahva sijoitusten ollessa 9, 13, 18 ja 35. Myös Hennariikka Rahkola hiihti lauantaina hienon kisan ollessaan 13.

Jänteen ykkönen Iivo Niskasen voittamassa kilpailussa oli Ristomatti Hakola, kun eroa kärkeen kertyi reilut puoli minuuttia. Puolet kilpailusta Hakola hiihti väliajoissa lähellä kärkeä, mutta viimeisillä kilometreillä reidestä alkoi hieman puhti hiipua ja sijoitus putosi muutamalla pykälällä yhdeksänneksi. Sunnuntain perinteisen 16km kisan Hakola jätti väliin katseen suuntautuessa jo Rukan maailmancupin minitouriin.

Antti Ojansivu ja Markus Vuorela hiihtivät myös erittäin hyvät kisat lauantaina. Ojansivun 13. sija 18 sekuntia Hakolalle hävinneenä oli miehen alkukauden paras hiihto ja hiihto sujui väliaikojen mukaan melko tasaisesti alusta loppuun. Jo Oloksen Tykkikisoissa räväyttänyt Markus Vuorela jatkoi samalla linjalla näyttäen, että Ojansivun kukistaminen siellä ei ollut vain hetken hurmaa. Nyt plakkariin kolahti uran ylivoimaisesti paras Suomencupin hiihto nousujohteisella taktiikalla. Ojansivu ehti vain 11 sekunnilla Vuorelan edelle. 

Mikko Loukkaanhuhta Vuorelan tapaan ylti selkeästi parhaaseen Suomencupin hiihtoonsa ollessaan 35. Jänteen miesten kova kokonaispanos huomioitiin muiden seurojen taholta varmasti hieman huolestunein katsein. Tällä erää näkymät tammikuun puolivälissä hiihdettävään seuraavaan Suomencupin viestiin ovat suorastaan herkulliset.YHTEISTYÖKUMPPANIT