Jänne voitti maakuntaviestin

Julkaistu 25.01.2016

Jämin Jänne katkaisi Noormarkun Nopsan kahdeksan vuotta kestäneen voittoputken Kankaanpäässä järjestetyssä maakuntaviestissä. Suurin osa paikalla olleista ei varmasti muistanut, koska Noormarkku viimeksi oli viestin hävinnyt. Ensi vuonna tuo asia on helpompi muistaa. Viesti oli erittäin yleisöystävällinen, kun katsojat käytännössä koko ajan näkivät hiihtäjät 1650 metrin mittaisella radalla. Kisajärjestelyistäkään ei löytynyt moitteen sijaa.

Maakuntaviestin tulokset

Tänä vuonna viestin ennakkoasetelmat olivat selkeä - Jänteellä on selvästi vahvemmat hiihtäjät aikuisten osuuksille, mutta nuorten osuuksilla Noormarkku tulee tekemään eroa Jänteeseen. Arvuuteltava asia oli, kuinka suuren eron Noormarkun pitää hiihtää Jämiin, jotta Jänteen ankkurin Ristomatti Hakola ei sitä pystyisi ajamaan kiinni. Aikaeroa ei tullut Noormarkun kannalta riittävästi ja Hakola pääsi loppusuoralla tuulettelemaan seuransa voitttoa. 

TXT Ristomatin voittotuuletus

Avausosuudella Markus Vuorela odotetusti karkasi nopeasti ja vaihtoi 1:05 ennen Noormarkun Juho Marjaniemeä.

- Täysin tyytyväinen en voi olla, kun tuntui etten tasatyönnössä saanut käytettyä jalkoja, niin kuin olisi pitänyt, arvioi Vuorela omaa hiihtoaan.

TXT Reetta SaloKahdella seuraavalla alle 14-vuotiaiden osuudella Noormarkku onnistui hiihtämään Jänteen Reetta Saloon ja Joni Lehtiseen selkeän eron. Lopulta juuri kolmannen osuuden jälkeen viestiä johtaneen Noormarkun ero Jänteeseen oli suurimmillaan eli 4:15. Ero tuntui tuossa vaiheessa suurelta ja oli selvä, että alle 18-vuotiaiden sekä naisten osuudella Jänteen on supistetta eroa merkittävästi. Neljännellä ja viidennellä osuudella Laura Salo ja Tomi Santasalo molemmat hiihtivätkin reilun minuutin Nopsan etumatkaa kiinni. Kun nuorten olympialaisiin Lillehammeriin matkaava Roosa Niemi vielä onnistui nipistämään erosta 25 sekuntia, niin Hakolalle jäi kurottavaa enää 1:38.

- Vähän jännitti kuitenkin, kun en yhtään tiennyt, minkätasoinen tasatyöntäjä on vastassa, väitti Hakola maalissa.

Hakola latasi ensimmäiset kaksi kierrosta hurjaa vauhti ja ohitti Noormarkun ankkurin jo 3.5km kohdalla. Peli oli selvä ja Jänne juhli lopulta maakuntaviestin voittoa selkeällä erolla 2:47 Noormarkun säilyttäessä toisen sijansa.

- Oli kyllä hienoa vihdoin voittaa maakuntaviesti, kun sen voiton puuttumisesta on mulle vinoiltu. Pirkan hiihdon, kun vielä voittaisin, niin sitten Kankaanpäässä mua arvostettaisiin hiihtäjänä, naureskeli Hakola.YHTEISTYÖKUMPPANIT