Jänne vahvasti esillä Suomencupin avauksessa

Julkaistu 03.11.2015

Jämin Jänteen hiihtäjät esiintyivät hienosti Suomencupin avauskisassa Vuokatissa. Lauantain sprinttikisassa Ristomatti Hakola sijoittui kolmanneksi Matias Strandvallin hylkäyksen jälkeen ja sunnuntaina miesten viestijoukkue haastoi hyvin isoja seuroja ollen viides. Molemmat kisat hiihdettiin perinteisellä tyylillä. 

Sprinttikisassa liukkaalla tykkilumella hiihtäjät joutuivat pohtimaan, hiihtääkö pidot pohjissa vai luistelusuksella tasatyöntöä. Ristomatti hiihti karsinnan seitsemänneksi pidoilla ja kaikki edelle ehtineet hiihtivät ilman pitoa. Niinpä jatkoeriin myös Ristomatti lähti ensimmäistä kertaa urallaan pelkästään tasatyöntämällä ja ratkaisu oli ehdottomasti oikea. Ristomatti hallitsi täysin kahta ensimmäistä erähiihtoaan ja eteni yllättäen kyllä vasta ensimmäistä kertaa Suomencupin sprintissä finaalin. 

Finaali eteni vahvasti Ristomatti komennossa ja mies lähti loppulaskuun ensimmäisenä ja näytti etenevän kohti voittoa. 

- Loppumäen päällä olin melko varma, että pysty voittamaan kisan. Mutta jyrkän laskun yhdessä mutkassa sisäkurvaan jäi hiukan tilaa ja Strandvall pääsi ohitse. Loppusuoran alussa tein myös pienen virheen odottaessani Matun latuvalintaa, jolloin Ketelä ja Mikkonen pääsivät takaa vauhdilla ohi. Maalissa kyllä harmitti, kun tiukassa loppuvenytyksessä tajusin jääneeni neljänneksi, kertoili Ristomatti loppuratkaisusta

Annti Ojansivu ja Riikka-Liisa Räsänen selvittivät myös karsinnan, mutta tiet nousivat pystyyn heti puolivälierissä.

TXT Vuokatti viestijoukkue 2015Miesten viestijoukkue paransi viime vuotista sijoitusta parilla pykällä ja oli viides. Ristomatti tuli tavoitteen mukaisesti avauksesta kärjessä vaihtoon ja Antti jatkoi viestiä. Iivo Niskanen karkasi toisella osuudelle minuutin päähän, mutta Antti kiskoi eroa muihin joukkueisiin ja lähetti Markus Vuorelan ankkuriosuudelle toisena. 19-vuotias Vuorela selvisi kovasta paikasta mallikkaasti ja joutui päästämään ohitseen vain maajoukkuhiihtäjät Nousiaisen, Strandvallin ja Luusuan.

Hennariikka Rahkolan sairastuttua naiset hiihtivät vain kaksi ensimmäistä osuutta ja olivat tuossa vaiheessa varsin mukavasti sijalla 13. Riikka-Liisalla oli epäonnea ja sauvasta irtosi sompa lähtösuoralla. Uuden sauvan saamiseen tuhrautui melkoisesti aikaa ja Riikka-Liisa jäi koko joukon viimeiseksi. Tästä alkoi nousu ja sijoitus vaihdossa oli 21. Vasta 17-vuotias Roosa Niemi hiihti komeasti sijalle 13. Näin myös Jänteen naiset näyttivät pystyvänsä hiihtämään tulevissa viesteissä selkeästi 10 joukkoon.YHTEISTYÖKUMPPANIT