Jänne Rukan SM-parisprintissä 19. ja SM-viestissä 10.

Julkaistu 28.03.2015
TXT Tuomas Ruka parisprinttiTalven viimeiset SM-hiihdot käytiin Rukalla, missä Jämin Jänteen hiihtotiimi teki ensiesiintymisensä SM-parisprintissä ja SM-viesteissä. Jänne joutui lähtemään molempiin viesteihin varamiehisenä. Perjantain parisprintissä Tuomas Myllykoski ja Markus Vuorela olivat 19. Lauantain normaaliviestissä Jänteen nelikko Ristomatti Hakola, Tuomas Myllykoski, Markus Vuorela ja Mikko Loukkaanhuhta sijoittuivat kymmennenneksi.

Parisprintissä Hakolan ja Antti Ojansivun tavoitteena koko kauden oli ollut mitali. Hakola kuitenkaan ei päässyt lähtöviivalle, koska hiihti samana päivänä sotilaiden MM-hiihdoissa Ruotsissa partiokisan. Ojansivun hyvin alkanut kausi puolestaan muuttui vahvasti mollivoittoiseksi monenlaisen sairastelun vuoksi ja Rukan kisat oli pakko jättää väliin. Myllykoski ja Vuorela joutuivat toteamaan finaalipaikan saavuttamisen liian kovaksi tehtäväksi. Pojat karsiutuivat finaalista ja loppusija oli 19. 

TXT Ruka SM-avausosuusLauantain viestissä Jänne Hakolan voimin tuli vaihtoon komeasti kärjessä 7 sekuntia ennen Vuokatin Sami Jauhojärveä. Kaksikko karkasi muilta joukkueilta jo osuuden puolivälissä ja viimeisessä nousussa Hakolan loppuveto oli vastustamaton. Myllykoskelle oli tarjolla kylmää kyytiä Iivo Niskasen toimesta ja sijoitus toisessa vaihdossa oli 8. noin kolme minuuttia kärjen takana.

Jänteen vielä juniori-ikäiset Vuorela ja Loukkaanhuhta hoitivat osuutensa hieman ennakko-odotuksia paremmin. Vuorela pystyi noudemaan kolmannella osuudella pykälän seitsemänneksi ja Loukkaanhuhdan tiukka taistelu viimeisillä sadoilla metreillä piti Jänteen kymmenen parhaan joukkueen sakissa. Jänteen miehistö voi olla täysin tyytyväinen esiintymiseensä.

Sunnuntain 50km kisaan starttasi 134 miestä ja Loukkaanhuhta oli Jänteen ainoa edustaja. Nousujohteisesti hiihtäen nuoren miehen uran ensimmäisen 50km SM-kilpailun loppusija oli 58.


YHTEISTYÖKUMPPANIT