Jämin miehet Rukan Suomencupin päätösviestissä neljäs

Julkaistu 09.04.2016

Jämin Jänteet miehet hiihtivät Rukalla Suomencupin päätösviestissä neljänneksi. Viestissä oli panoksena cupin kokonaistilanteessa kolmas sija ja 2000€ palkintosekki. Jänteen piti voittaa Oulun Hiihtoseura ja Vantaan Hiihtoseura ei saanut voittaa viestiä. Näin myös kävi ja miehet nousivat kokonaiskisassa podiumille. 

Perinteisellä hiihtotavalla käydyn 3x7.5km viestin voitti Kouvolan Hiihtoseura, Vuokatti Ski Team oli toinen ja Vantaan Hiihtoseura kolmas. Jänteen viestin avasi seuran oma kasvatti Markus Vuorela. Vuorela oli vaihdossa 11. ja jäi kärjelle tasan minuutin.

- Ei ollut perinteinen tänään hyvää menoa, harmitteli Vuorela pettyneenä hiihdostaan.

Antti Ojansivukaan ei ollut täysin tyytyväinen hiihtoonsa, vaikka oli osuutensa viidenneksi nopein nostaen joukkueensa seitsemänneksi. 

- Oli vähän vaikeaa hiihtoa tänään, kun oli jo eilen pitänyt alkaa tankata huomista 50km kisaa varten. Mutta periaatteessa hiihto oli kuitenkin ihan jees, jutteli Ojansivu.

Ristomatti Hakolan tehtäväksi jäi ohittaa 15 sekuntia eteen lähtenyt Oulun Kusti Kittilä ja varmistaa Jänteen nousu kokonaiskisan kolmanneksi. Hakola ajoi Kittilän kiinni nopeasti ja rauhoitti vauhtinsa. Vähän myöhemmin Vuokatin kakkosjoukkueen Iivo Niskanen tuli takaa ohi ja Hakola lähti Niskasen kyytiin. Hiihtostadionilla Hakolan loppukiri oli liikaa olympiavoittaja Niskaselle. 

Jänteen naiset olivat epäonnisia, kun Riikka-Liisa Räsänen kaatui pahasti pian lähdön jälkeen ja jäi hyvistä asemista joukon viimeiseksi. Roosa Niemi ja Hennariikka Rahkola nostivat Jänteen lopulta sijalle 11.

TXT Risto Ruka-SC-2016 loppukiri


YHTEISTYÖKUMPPANIT