Jämin Jänteen hiihtäjät vauhdissa Oloksella

Julkaistu 13.11.2016
Viikonloppuna Muonion Olostunturin kupeessa hiihdettiin pitkän perinteen omaavat kansainväliset Tykkikisat. Tänäkin vuonna yleisen sarjan kisoissa oli joka matkalla 150-200 hiihtäjää. Jämin Jänteen hiihtäjät eivät jääneet menestyksen suhteen osattomaksi.

Lauantaina perinteisen hiihtotavan 10km matkalla Ristomatti Hakola sijoittui maajoukkuemiesten hallitsemassa kisassa kuudenneksi. Lari Lehtonen, Perttu Hyvärinen ja Sami Jauhojärvi olivat kahden sekunnin sisällä. Hakola hävisi voittajalle vain 13 sekuntia.

Hakola oli kuitenkin tyytymätön hiihtoonsa ja maalissa päällimmäinen tunne olikin selkeä pettymys. Kahden viikon takaisen Vuokatin huippuvireen jälkeen tavoitteet Oloksen kisaan olivat selkeästi korkeammalla. Vuosi sitten Oloksella Hakola sijoittui samalla matkalla toiseksi, mikä on miehen paras suoritus Oloksella.

- Tänään ei ollut kyllä yhtään kulkupäivä. Olo oli väsynyt ja kädet eivät toimineet lainkaan. Mutta eihän toi 13 sekunnin tappio lopulta paha ollut tällaisella hiihdolla, tuumaili Hakola maalissa.

Sunnuntaina Tykkikisojen päätösmatkana hiihdettiin vapaan hiihtotavan väliaikalähdöt ja Jämin Jänteen hiihtäjät esiintyivät jälleen edukseen - Hennariikka Rahkola oli 10. ja Markus Vuorela 17. Naisten kisan voitti Norjan B-maajoukkuehiihtäjä Emilie Kristoffersen ja miesten ylivoimainen ykkönen oli Lari Lehtonen.
Lauantain kisaansa erittäin pettynyt Rahkola oli vapaan hiihtotavan kisan jälkeen huomattavasti paremmalla mielellä.

- Ei eilinen kisa nyt katastrofi ollut, mutta huono kuitenkin. Tähän päivään voin olla tyytyväinen. Mutta ei meno tänäänkään silti mitään hirmuherkkää ollut, vaan hieman tukkoisen tuntuista. Maalissa tuntui, että olisin hyvin voinut hiihtää samaa vauhtia vielä kolmannen vitosen lenkin, kertoi Rahkola viikonlopun suorituksistaan.

Vuorelan suoritus oli aika lähellä nuoren miehen parasta hiihtoa aikuisten sarjassa. Vuorela oli suomalaisista kisan seitsemäs.

- Tekeminen tuntui tänään hyvältä. En halua selitellä suksen luistoa, mutta eihän se parasta ollut. Kyllähän se syö miestä, kun ylämäessä jätät muut ja alamäessä ne laskee kiinni ja ohi, mietti Vuorela maaliintulonsa jälkeen.
Jämin hiihtäjistä Antti Ojansivu ja Harri Niemi eivät yltäneet parhaimpaansa. Ojansivu oli 47. ja Niemi 64.


YHTEISTYÖKUMPPANIT