Hennariikka Rahkola vauhdissa Oloksella

Julkaistu 11.11.2017

Oloksen Tykkikisojen toisena päivänä oli vuorossa perinteisen hiihtotavan väliaikalähdöt. Jämin miehet eivät startanneet päivän kisaan. Hennariikka Rahkola vastasi Jämin hiihtäjien parhaasta suorituksesta hiihtäessään sijalle 29. Riikka-Liisa Räsänen oli 52.

Naisten 5 km kisaan osallistui yli 100 hiihtäjää ja Rahkola oli suomalaisista kahdeksanneksi paras. Oloksen kisat ovat tärkein näyttöpaikka kahden viikon päästä odottavaan Rukan maailmancupiin. Rahkolan näyttö oli hyvä, sillä kotimaan maailmancuppiin suomalaiset saavat ilmoittaa 15 hiihtäjää.

Hennariikka Olos 2017 perinteinen 5km 600x400

Krista Pärmäkoski oli kovassa iskussa ja oli selkeästi päivän nopein. Ison kansainvälisen osallistujajoukon tunnetuin nimi oli Puolan Justina Kowalczyk, joka hiihti kolmanneksi. Jämin Jänteen hiihtäjätär hävisi päivän voittajalle minuutin ja 14 sekuntia.

Rahkola ei ollut päivän suoritukseensa täysin tyytyväinen.

- Ei oikein millään meinannut päästä vauhtiin. Vasta ihan lopussa hiihto alkoi tuntumaan hyvältä, mutta ei tämä nyt mikään katastrofikisa ollut, ruoti nainen hiihtoaan.

Jämin miehistä Markus Vuorelan ja Antti Ojansivun ei ollut tarkoituskaan hiihtää tänään, sillä heidän pääkisansa on huominen vapaan hiihtotavan 15km. Ristomatti Hakola puolestaan päätti jo illalla jättää päivän kisan väliin. 

- Eilinen näytti, että kunto on kova. Mutta treenikausi on ollut sen verran hankala, että päätin olla tänään hiihtämättä. Mies on täysin terve, mutta näin toimien pystyn rauhassa treenaamaan Rukan sprinttiin. 

Jo eilen itseluottamusta uhkunut Hakola totesi rakentavansa Rukalle sellaisen kunnon, että jää jälkipolville kerrottavaa. Rukalla sitten nähdään, miten miehen aikeet toteutuvat.YHTEISTYÖKUMPPANIT