Hennariikka Rahkola Suomencupin avauksessa hienosti neljäs

Julkaistu 28.10.2017

Hiihdon Suomencup avattiin perinteiseen tapaan Vuokatissa sprinttikisojen merkeissä. Viimeiset vuodet niissä karkeloissa Ristomatti Hakola on ollut Jämin Jänteen hiihtäjistä se paras syömähammas.

Hakola joutui lievän flunssan takia jättämään kauden avauksen väliin, mutta Hennariikka Rahkola paikkasi Hakolan puuttumisen mallikkaasti. Rahkola hiihti ensimmäistä kertaa urallaan Suomencupin sprinttikisan finaaliin sijoittuen siinä neljänneksi.

Vuokatti SC 2017 Hennariikka sprintti alkuerä kuva1 600x400

Usea kokenut maajoukkuenainen puuttui kisasta, mutta nuoremman sukupolven haastajia riitti. Rahkola säväytti jo karsinnassa sijoittuen siinä kisan lopullisen kärkikaksikon Mari Laukkasen ja Anne Kyllösen jälkeen kolmanneksi.

- Vaikean treenikauden jälkeen tämä tulos tuntui todella helpottavalta. Olen tosi tyytyväinen sijoitukseen, mutta olisi se kiva olla podiumillakin, totesi Rahkola.

Finaaliin johtanut välierähiihto Anne Kyllösen vauhdissa oli päivän parasta Rahkolaa.

- Se välierä tuntui päivän neljästä startista helpoimmalta. Jos sillä tunteella olisin ollut finaalissa, niin olisi ollut mahdollisuus taistella podiumista. Mutta finaalissa ei enää vaan ollut paukkuja parempaan, sanaili Rahkola.

Huomenna Vuokatissa hiihdetään viestit, missä Jämin miehet puolustavat viime vuotista voittoaan


YHTEISTYÖKUMPPANIT