Hennariikka Rahkola SM-sprintissä hienosti 8.

Julkaistu 29.01.2016

Hennariikka Rahkola vastasi hieman yllättäen Jämin Jänteen hiihtäjien parhaasta suorituksesta Imatralla käytävien SM-hiihtojen avauspäivänä. 24-vuotias Rahkola saavutti sprintissä uransa parhaan SM-sijoituksen hiihtämällä kahdeksanneksi. Karsinnassa Rahkola oli jo yhdeksäs.

Puolivälierässä Rahkola hiihti erittäin vahvasti ja otti lopulta mestaruuden voittaneen Anne Kyllösen kanssa helposti paikan välieriin. Välierässä Rahkolan paukut eivät enää riittäneet taisteluun finaalipaikasta ja hän sijoittui siinä neljänneksi.

- Karsintahiihto ei tuntunut erityisen helpolta, vaikka sijoitus oli hyvä. Puolivälierä oli sitten todella helppoa hiihtoa ja oikein yllätyin siitä itsekin. Välierä oli jo raskaampaa menoa, mutta olen todella tyytyväinen päivän suoritukseeni. Huominen kympin vapaa on mun ehdoton päämatka. Näin hyvä sprinttimenestys tuli vähän yllätyksenä, jutteli todella iloinen Rahkola päivän kisastaan.

10km kisassa Rahkola tavoittelee ilman muuta toista sijoitusta vähintään kymmenen parhaan joukkoon.

TXT Hennariikka puolivälierässä

Jänteen ykköstykki Ristomatti Hakola oli epäonninen yhdessä kauden pääkisassaan. Puolivälieränsä ensimmäisessä mutkassa tuli pientä kontaktia ja Hakola kaatui jääden muista kauas. Kovalla takaa-ajolla mies nousi takaisin taisteluun jatkopaikasta, mutta hävisi sen lopulta niukasti loppuvenytyksessä.

- Nyt ottaa kyllä lujaa päästä. Kaatuminen menee silti ihan omaan piikkiin, kun ajoin itseni turhan ahtaaseen paikkaan. Hirveille hapoille jouduin, kun sitten ajoin porukan kiinni ja riittävää loppukiriä ei vaan löytynyt, sanoi todella pettynyt Hakola.

Antti Ojansivun kisapäivä sujui valitettavasti juuri samoin kuin Hakolan - karsinnasta selkeästi jatkoon ja kaatuminen puolivälierässä.YHTEISTYÖKUMPPANIT