Hennariikka Rahkola debytoi maailmancupissa Lahdessa

Julkaistu 22.02.2016

Hennariikka Rahkola hiihti uransa ensimmäiset maailmancupin kisat viikonloppuna Lahdessa. Lauantain vapaan hiihtotavan sprintissä sijoitus oli 53. ja sunnuntaina yhdistelmäkisassa (7.5km + 7,5km) 46. Ristomatti Hakola hiihti uransa parhaan sprinttikarsinnan sijoittumalla kuudenneksi, mutta erävaihe päättyiu kaatumiseen loppusuoralle tullessa.

Rahkola lunasti paikkansa kansallisessa ryhmässä hyvillä hiihdoillaan Imatran SM-kisoissa ja oli ihan tyytyväinen sunnuntain hiihtoonsa.

- Ei tuo ero maailmancupin pistesijoille niin suuri ole, etteikö sinne hiihtäminen olisi tulevaisuudessa mahdollista. Kyllä tämä tuo lisäintoa harjoitteluun, kommentoi Rahkola ensimmäistä maailmancup-kokemustaan.

TXT Hennariikka Lahti MC sprintti 2

Ristomatti Hakolan sprinttikisa oli varsin kaksijakoinen. Karsintahiihto oli pahoista selkävaivoista kärsineelle Hakolalle taas askel lähemmäksi kärkeä ja tämä oli jo 13. peräkkäinen cupin karsinta, jonka Hakola läpäisi. Nykymuotoisessa sprintissä se on pisin suomalaisen hiihtäjän pisteputki - yhden kisan verran pidempi, m itä Anssi Pentsisellä. 

Hakolan puolivälierä meni kyttäilyksi sprintticupin kärkimiehen Federico Pellegrinon johdolla. Pienen epäonnen ja ehkä taktisten virheiden vuoksi hyvissä asemissa ollut Hakola jäi loppusuoralle kaarrettaessa viimeiseksi ja liian ahtaan ajolinjan hakeminen kurvissa johti kaatumiseen.

- Uran paras karsinta oli tietenkin hieno juttu, mutta erähiihto harmittaa. Ehkä olisi pitänyt vaan lähteä vetämään kovaa, kun vauhti tyssäsi ekaan mäkeen. Vaikea sanoa, arvioi Hakola kisaansa.

TXT Sprintti Ristomatti 2


YHTEISTYÖKUMPPANIT