HAKOLAN YLIVOIMAA OLOKSEN TYKKIKISOJEN SPRINTISSÄ

Julkaistu 10.11.2017

Kotimainen hiihtokausi käynnistyi tänään toden teolla Oloksen kansainvälisissä Tykkikisoissa, missä hiihdettiin perinteisen hiihtotavan sprintit. Kankaanpääläisittäin päivä ei olisi voinut olla parempi, sillä se oli karsinnasta finaaliin täydellistä Ristomatti Hakolan ylivoimaa.

Hakola voitti karsinnan, puolivälieränsä, välieränsä ja lopulta finaalin kovatasoisessa kisassa. Jämin Jänteen sprinttitykki johti jokaista erähiihtoansa lähtöpaukusta maaliin.

Ristomatti Olos 2017 välierå 600x400

- Kyllä nyt on taas vaikeiden jaksojen jälkeen itseluottamus tapissa. Täytyy kysyä valmennusjohdolta korkeampaa huonetta, että itseluottamus mahtuu samaan huoneeseen, veisteli Hakola voittajahaastattelussa heti finaalin jälkeen.

Kovatasoisessa kisassa oli mukana koko Suomen sprinttimaajoukkue Anssi Pentsistä ja Toni Ketelää lukuunottamatta. Viivalla oli muun muassa myös monet Oloksen kisat voittanut Alexev Poltoranin ja sprintin olympiavoittaja Nikita Kriukov. 

Lopulta finaalissa Hakolaa pystyi haastamaan vain venäläiset Alexander Bolshunov ja Andrev Parfenov. Nuori Juuso Haarala oli neljäs ja kukisti näin olleen Hakolaa lukuunottamatta kaikki muut Suomen maajoukkuemiehet.

Kisan jälkeen Hakolalta kysyttiin kilpakumppaneiden hiihdosta.

- Vaikea sanoa niistä mitään, kun hiihdin itse koko päivän keulassa. Olihan tämä ylivoimaisesti mun paras kisa Oloksella. Hyvä alku olympiakauteen, hymyili tyytyväinen Hakola.

Oloksen kisat jatkuvat viikonloppuna molempien hiihtotapojen normaalimatkan kisoilla.

Olos 2017 sprintti voittajan riemua cr 600x400YHTEISTYÖKUMPPANIT