HAKOLALLE URAN KOLMAS SM-KULTA, 30km YHTEISLÄHTÖ

Julkaistu 02.04.2017

Kontiolahden SM-hiihtojen päätöspäivä kruunasi Ristomatti Hakolan ja Jämin Jänteen menestyksekkään kisaviikonlopun. Hakola hiihti perinteisen hiihtotavan 30km yhteislähtökisan mestaruuteen ennen Ari Luusuaa ja Lari Lehtosta.

Kisan juoni oli kaikkien tiedosssa etukäteen. Lari Lehtonen yrittää kovalla matkavauhdilla pudottaa muut. Kovaa harvennusta tapahtuikin, mutta sprinttereinä enemmän kunnostautuneet Hakola ja Ari Luusua eivät hyytyneet. Lehtonen itse sanoi hiihtäneensä viimeiset 20km täysiä ja tienneensä lopputuloksen ennalta, jos sprintterit eivät jää matkalla.

Risto Kontiolahti SM-30km voittotuuletus 600x400

Hakola ohitti koko matkan vetäneen Lehtosen 500 metriä ennen maalia ja hänellä ei ollut mitään ongelmia hiihtää uransa kolmanteen henkilökohtaiseen SM-kultaan.

- Maalin lähestyessä olin ensimmäisen kerran urallani aivan varma, että voitan lopussa, sanoi uransa parasta kautta hiihtävä Hakola.

Pientä draamaa oli jälleen Hakolan valmistautuessa lähtöön. Suksihuoltaja toi sukset kaksi minuuttia ennen starttia.

- Voitelijani Köykkä sanoi ottaneensa testaamani pidot kokonaan pois 10 minuuttia ennen starttia. En siis ollut testannut sitä uutta pitoa yhtään. Vähän jännitti, että miten se toimii. Puolen kilsan kohdalla otin ensimmäisen potkun ja totesin, että hei näähän pitää, virnuili Hakola maalissa.

Myös Antti Ojansivu ja Markus Vuorela hiihtivät kovaa. Ojansivu otti perjantain viidennen sijansa kylkeen kuudennen sijan ja Vuorela oli 17. Hennariikka Rahkola oli naisten 15km kilpailussa 12.

Mestaruudellaan Hakola valmisti Suomencupin kokonaiskisan voiton ylivoimaiseen tyyliin jo ennen viikon päästä Ylitorniolla käytävää 50km SM-kisaa.

DSC 0299 cr 600x400


YHTEISTYÖKUMPPANIT