Hakolalle kaksi kirivoittoa Lapponiassa

Julkaistu 12.04.2015

Jämin Jänteen hiihtäjistä Ristomatti Hakola ja Markus Vuorela lopettivat hiihtokautensa Lapponian kolmeen pitkän matkan kisaan. Hakola oli yhteiskilpailussa neljäs ja voitti kaksi viimeistä osakilpailua. Vuorela hiihti ensimmäisen Lapponiansa ja oli lopputuloksissa hienosti 16.

Ensimmäisen päivän etappi (Keimiön Kiekerö 60km) hiihdettiin auringon paisteessa. Alkumatkasta keli oli vielä kohtuullisen nopea, mutta nopeasti lämmenyt päivä ja auringon paiste aiheuttivat sen, että lumii muuttui kosteaksi. Suksi alkoi imeä kiinni  ja kelin muuttuessa raskaaksi myös miehet alkoivat hyytyä. Hakola kuului tuohon hyytyneiden osastoon jääden kärjestä lähes kuusi minuuttia. Siihen meni käytännössä mahdollisuudet yhteiskilpailussa. Juniori-ikäinen Vuorela ei lähtenyt höntyilemään ja selvitti reissun simahtamatta ollen 16.

- En oli ikinä ennen maaliin tultua pudonnut suorilta jaloilta maahan, mutta tänään niin kävi, sanoi Hakola

TXT Lapponia kolmas päiväToisella etapilla (Himmelriikin hiihto 50km) ladut olivat ensimmäistä päivää liukkaammat. Yöpakkanen ja pilvinen päivä takasivat sen, että latu pysyi loppuun asti tiistaista liukkaammassa kunnossa. Osin tämän takia miesten kärkiryhmässä ei nähty isoja eroja eikä edes kovempia irtiottoyrityksiä. Kilpailu päättyi kahdeksan miehen loppukiriin, jonka Hakola vei ennen Iivo Niskasta ja Mikko Koutaniemeä. Vuorelan ero Hakolaan oli vain 48 sekuntia sijoitus oli 11.

- En edes yritä päätösetapilla lähteä kirimään Mikon etumatkaa kiinni, vaan mulle kelpaa nämä loppukirivoitot, naureskeli iloinen Hakola maalissa.

Mies oli sanansa mittainen ja voitti myös päätöspäivän 80km mittaisen Karra Huikosen loppukirissä. Etappi eteni kuitenkin täysin erilailla kuin edellinen kisa. Vesa Kallion 65km mittainen irtiotto ajettiin kiinni viimeisillä kilometreillä. Kaksi kilometriä ennen maalia Iivo Niskanen iski ja vain Hakola pysyi mukana. Niskasen isku ei kuitenkaan purrut Hakolaan, joka voitti tämänkin etapin komealla kirillään.
YHTEISTYÖKUMPPANIT