Hakolalla vahva viikonloppu Falunin Scandinavia Cupissa

Julkaistu 11.01.2015

Falunissa käytiin poikkeuksellisen kovatasoiset Scandinavia Cupin mittelöt, koska ne käytiin tulevilla MM-kisaladuilla. Muuan muassa Matti Heikkinen jätti Tour de Skin väliin ja kävi nappaamassa Falunissa kaksi komeaa voittoa.

Jo perjantain 15km vapaan kisa osoitti, että Ristomatti alkaa olla kääntänyt joulukuun alavireisyyden voitokseen. Sijoitus 33. ja 1:46 voittaja Heikkiselle osoitti, että kurssi alkaa kääntyä. Antti puolestaan ei ollut parhaimmillaan ja oli vasta 79.

Falunissa (kopio)Perinteisen sprintissä nähtiin sitten taas sitä tuttua Ristomattia, joka alkaa tosissaan kiusaamaan maailman huippuja. Karsinnasta mentiin heittämällä jatkoon ja alkuerässä Ristomatti kävi tasaväkisen kamppailun välieräpaikasta olympiavoittajien ja maailmanmestarien Ola Vigen Hattestadin ja Aleksei Petukhovin kanssa. Loppusijoitus oli komeasti 17. Suomalaisista paremmin sijoittuivat Matias Strandvall (8.) ja Anssi Pentsinen (11.).

-Tyytyväinen olen, että haastoin isot pojat näin tiukasti. Viimeisen laskun mutkassa otin hieman liian kiltin ajolinjan ja jäin ratkaisevat metrin ennen loppusuoran alkua. 

Kisarupeama päättyi 30km yhdistelmähiihtoon (15km P + 15km V), jonka voitti vakuuttavalla tavalla Matti Heikkinen. Ristomatti hiihti tasaisen vahvasti ja sijoittui 22:ksi 2:08 Heikkiselle hävinneenä. Perinteisen osuudella harmina oli huonosti luistaneet sukset, mikä harmitti kisan jälkeen.

-Pertsan osuudella kulku oli ihan jäätävä, mutta laskuissa jäin aina roimasti. Kokonaisuutena olen kisaan todella tyytyväinen. Nyt saa jännittää riittääkö nämä näytöt Otepään maailmancupiin viikon päästä, mies laskeskeli.

Myös Antti Ojansivu teki vahvaa hiihtoa, kunnes matka ja vauhti alkoi tehdä tehtävänsä 23km jälkeen. Tuossa vaiheessa Antti oli pitkään hiihtänyt noin 15-20 Ristomatin edellä. Lopulta Antti ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan seurakaverinsa loppuvetoon, vaan jäi loppukilometreillä Ristolle noin minuutin ja sijoittui 29:ksi.

-Nyt oli pitkästä aikaa todella positiivista tekemistä, vaikka viimeinen 7 kilsaa oli kovaa taistelua, sanoi Antti kisaansa tyytyväisenäYHTEISTYÖKUMPPANIT