Hakola tuplamestariksi sotilas-SM-hiihdoissa

Julkaistu 20.03.2015

Ristomatti osallistui Kajaanissa järjestetyissä sotilaiden SM-hiihdoissa kahdelle henkilökohtaiselle matkalla - rynnäkkökivääriampumahiihtoon ja ampumahiihtoon ja korjasi palkintokaappiinsa mestaruudet molemmista kisoista. Maastohiihtokilpailu käytiin samana päivänä ampumahiihdon kanssa ja siihen Hakola ei osallistunut.

TXT sotilas-SMViime vuosina nuorempana ampumahiihtoa harrastanut Hakola ei juurikaan ole pyssykisoissa käynyt ja ampumista ei enää tule harjoiteltua käytännössä lainkaan. Vain kolme pummia ampunut ja muita selkeästi nopeammin suksella edennyt Hakola otti selkeän mestaruuden. Ampumahiihdon MM-kisaedustajalla Ahti Toivasella oli todella huono päivä, kun kisassa tuli peräti 8 hutia ja sijoitus oli vasta 9.

- Rynkyllä olen edellisen vuoden aikana ampunut tasan ne kahdeksan kohdistuslaukausta, mitä täällä ennen kisaa ammuin. Pienoiskiväärillä olen ampunut noin 60 laukausta, kertoi Hakola ampumaharjoittelustaan.

Myöskään ampumahiihdon 10km pikakisassa Hakolaa ei päässyt kukaan yllättämään viidestä hutilaukauksesta huolimatta. Kilpailu oli kuitenkin todella tiukka verrattuna rynnäkkökivääriampumahiihtoon. Reilun puolen minuutin sisällä Hakolan takana olivat takavuosien maailmanmestari Paavo Puurunen, moninkertainen arvokisaedustaja Timo Antila ja juniori-ikäinen Jämin Jänteen Mikko Loukkaanhuhta. Hakolan parempi hiihtovauhti vähemmän pummeja ampuneisiin haastajiin ratkaisi kilpailun. YHTEISTYÖKUMPPANIT