Hakola Tukholman kaupunkisprintissä 13.

Julkaistu 12.02.2016

Ristomatti Hakola hiihti Tukholman maailmancupin sprintissä sijalle 13. Kilpailu hiihdettiin perinteisellä tyylillä Kuninkaanlinnan ympäristössä Tukholman vanhassa kaupungissa. Kilpailua väritti hyvin paljon se, että osa hiihtäjistä kisaili pitojen kanssa ja osa tasatyönnöllä. Enemmistö kallistui valinnassaan tasatyöntöön Hakolan hiihtäessä pitosuksella. Kilpailun voitti Venäjän Valeri Kriukov.

TXT Tukholma 2016 sprintti

Hakola oli karsinnan kahdeksas, mikä oli miehen paras karsintasijoitus maailmancupissa. Karsinnassa Hakolan edellä olevista yhtä lukuunottamatta kaikki etenivät tasatyönnöllä. Valinta oli melkoista arpapeliä. Kovatasoisessa puolivälierässään Hakola hallitsi kisaa selkeästi ja eteni johtoasemassa yli puolet radasta. Sen jälkeen ilman pitoja hiihtäneitä hiihtäjiä liukui väistämättä ohi pitkällä tasamaaosuudella.

Hakola oli lopulta eränsä kolmas ja putosi aikavertaisussa ensimmäisenä pois välierästä puolen sekunnin turvin. Viimeisen välieräpaikan ajan perusteella vei maajoukkukollega Toni Ketelä, joka sijoittui lopulta yhdeksänneksi. Hakolalle jäi hieman jossiteltavaa kisasta, sillä hyvin todennäköisesti oikea valinta olisi ollut hiihtää ilman pitoja. Välierähiihtäjistä yhdeksän kahdestatoista valitsi tasatyönnön.

- Huolto oli tehnyt mulle tasurisukset lähtöpaikalle. Lähtöviivalle mennessäni huomasin, että neljä hiihtäjää erästäni lähtee matkaan tasurilla, mutta tuossa vaiheessa oli myöhäistä vaihtaa suksia, kertoi Hakola kisan jälkeen.


YHTEISTYÖKUMPPANIT