Hakola Toblachin MC-sprintissä pisteille

Julkaistu 20.12.2015
Ristomatti Hakola hiihti maailmancupin pisteille Italian Toblachin vapaan tyylin sprintissä olleessaan 28. Mies oli karsinnan 20., mutta puolivälierästä ei enää auennut paikkaa pidemmälle. Hakola jäi Andrew Youngin voittamassa erässä kuudenneksi eli viimeiseksi. Young eteni lopulta finaaliin asti ja siellä kolmanneksi. Kilpailun voitti sprintticupia johtava Italian Federico Pellegrino. Martti Jylhä oli parhaansa suomalaisena 8.

Seuraavana päivänä hiihdetyssä 15km perinteisen kisassa Hakola oli distanssimatkan kisassa ensimmäistä kertaa paras suomalainen. Mies oli 32. ja uran toiset distanssimatkan pisteet jäivät valitettavasti vain 1.9 sekunnin päähän. Rajusta radasta huolimatta voittaja Sundby ja suuri osa kilpailijoista hiihtivät ilman pitoja tasatyönnöllä. Kaikki suomalaiset etenivät myös tasatyöntäen. Sundbylle Hakola hävisi 2:23. Suomalaisista Jauhojärvi oli 42, Strandvall 50, Pentsinen 55 ja Heikkinen 71.

Hakola hiihti koko ajan kisan parhaana suomalaisena sijoituksen ollessa jokaisella väliaikapaikalla noin 25. Viimeinen jyrkkä nousu noin 3km ennen maalia oli kuitenkin liikaa. Tuon 400m jyrkän pätkän aikana tappiota nopeimmille tuli peräti puoli minuuttia.
- Vauhti pysähtyi kokonaan ja luulin, etten ikinä pääse sen nousun päälle. Vaikka loppu oli suurimmalta osalta pelkkää laskua olin niin puhki, etten jaksanut mennä laskuasentoon, vaan laskin pystyssä, kuvaili Hakola kokemustaan.


YHTEISTYÖKUMPPANIT