Hakola Suomencupin avauskisan kakkonen

Julkaistu 29.10.2016

Maastohiihdon Suomencup pyörähti käyntiin Vuokatissa perinteisen hiihtotavan sprinteillä. Ristomatti Hakolan toinen sija oli miehen uran paras kauden avauskisa. Ainakin tässä vaiheessa askelmerkit tuntuvat olevan kohdillaan valmistautuessa Lahden MM-talveen. Mutta ilman draamaa ei sprinttipäivä tälläkään kertaa sujunut – karsinnan voitto, puolivälierässä kaatuminen, välierässä sauva katkesi ja finaalissa viimeisen mäen päällä kompurointi, mikä ratkaisi voiton Matias Strandvallille.

Seriffi 600x400

Kaikki kärkimiehet hiihtivät radan läpi tasatyönnöllä. Tasatyöntö on tunnetusti yksi Hakolan vahvuuksista ja mies oli tyytyväinen jaksamiseensa.

- Oli mukava todeta, että olin muihin nähden vahvoilla erityisesti jyrkimmissä nousujen kohdissa. Tosin viimeisessä nousussa kompuroin ja Matu pääsi ohitse. Siihen se ratkesi, Hakola totesi.

Seuran muista hiihtäjistä myös Hennariikka Rahkola hiihti uransa parhaan avauskisan ja parhaan perinteisen hiihtotavan sprinttinsä ollen lopulta 7. Karsinnassa Rahkola oli peräti kolmas ja ja lopulta putosi erävaiheissa niukasti kuuden naisen finaalista.

- Pertsan sprintti on selkeästi mun huonoin matkani ja siinä mielessä olen todella tyytyväinen tähän seitsemänteen sijaan. Tietenkin olisi ollut kiva hiihtää finaalissa, mutta tästä voin todella hyvillä mielin jatkaa kautta, perkasi Rahkola omaa kisaansa.

Riikka-Liisa Räsänen oli 15. ja ensimmäisen kisansa Jänteen väreissä hiihtänyt Harri Niemi 24. 


YHTEISTYÖKUMPPANIT