HAKOLA SPRINTIN SM-PRONSSIIN JÄMILLÄ

Julkaistu 30.01.2015

Jämin SM-kotikisat saivat perjantaina loistavan startin, kun Ristomatti Hakola otti perinteisen tyylin sprintissä pronssia. SM-mitali oli Hakolan toinen, kun SM-kulta irtosi jo 2012 Imatralla 50km kilpailusta. Päivä ei kuitenkaan alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, kun karsinnasta lohkesi vasta 14. sija yli 12 sekuntia karsinnan nopeimpaan Matias Strandvalliin. Hakola onnistui jäädyttämään suksensa pohjat ennen starttia ja sai hiihtää karsinnan kieli keskellä suuta pysyäkseen pystyssä tökkivällä suksella. 

TXT Jämi kunniakierrosJatkoerissä ei kuitenkaan ollut enää vastaavanlaisia ongelmia. Puolivälierähiihto oli jo hallittua menoa ja siinä tuloksena oli jatkopaikka helpolla voitolla. Välierässä Hakola löi Strandavallin kanssa heti ensimmäisessä mäessä karkuun. Loppulaskussa Toni Ketelä nousi vielä hieman uhkaamaan Hakolaa, mutta erän kakkossija Strandvallin takana toi Hakolalle suoran jatkopaikan finaaliin. 

Finaalissa lähdettiin heti paukusta todella kovaa Strandvallin vetämänä. Kyyti oli sen verran kylmää, että jo ensimmäisessä nousussa lopulliset mitalimiehet Strandvall, Anssi Pentsinen ja Hakola karkasivat muilta ratkaisevasti. Strandvall otti jo kolmannen SM-sprinttivoittonsa Jämin maastoissa (edelliset 2009 ja 2013). Pentsinen ja Hakola tulivat maaliin peräkkäin samalla ladulla. Näin päivä päättyi Hakolan riemukkaisiin pronssituuletuksiin ja hienoon kunniakierrokseen kotiyleisön edessä. 

- tuuletin mielessäni mitalia jo loppusuoralla ja en oikeastaan enää edes yrittänyt ohittaa Anssia, fiilisteli Hakola maalissa.

Muista jänteen hiihtäjistä Tuomas Myllykoski onnistui tavoitteessaan hiihtää vähintään karsinnasta jatkoon. Jatkopaikka lohkesikin helposti ja loppusijoitus oli 23. Vielä nuorten sarjassa hiihtävä Markus Vuorela puolestaan karsiutui ja sijoitus oli 58.


YHTEISTYÖKUMPPANIT