Hakola SM-prologin 6. ja takaa-ajon 5.

Julkaistu 02.04.2016

Hakola menestyi mallikkaasti myös henkilökohtaisilla matkoilla. Lauantaina mies sijoittui perinteisen hiihtotavan sähäkässä 7.5km prologissa kuudenneksi. Vesikeli teki kisasta todella raskaan. Lisäksi hyvän ja huonon suksen ero oli pehmeällä radalla iso. Matti Heikkinen voitti ja Hakola jäi pronssimies Juho Mikkosesta 17 sekuntia.

Hakola oli heti kisan jälkeen hieman pettynyt, mutta asiaa hetken mietittyään piti hiihtoaan hyvänä. Hän oli kuitenkin vain kahdesti sijoittunut distanssimatkan SM-kisoissa paremmin. Imatralla vuonna 2012 tuli 50km Suomenmestaruus ja Vantaalla vuonna 2014 viides sija 15km kisassa. Markus Vuorelan ja Antti Ojansivun kisat sujuivat lauantaina mollivoittoisesti– Vuorela oli vasta 62. ja selkävaivojen kanssa tuskaillut Ojansivu 96. 

TXT Ristomatti SM-prologi-2016

Sunnuntaina vapaan hiihtotavan 15km takaa-ajokisassa Hakola nousi yhden sijan viidenneksi. Vapaan kisan suoritus miellytti hiihtäjää.

- Olihan tää mun paras vapaan kisa. Oikeastaan missään vaiheessa en ollut kauhean ahtaalla, vaikka tälläinen pehmeä rata ei sovi mulle, kertoi Hakola kisastaan.

Antti Ojansivu hiihti takaa-ajossa todella kovaa ja oli maalissa 17. Ojansivun vapaan osuuden aika oli koko joukon kuudenneksi nopein. 

- Surkean prologin jälkeen lähdin tekemään maailmanennätystä takaa-ajon ohituksissa. 79 sijan parannus ei ollut yhtään paha, nauroi Ojansivu maalissa.

Myös Markus Vuorela nousi takaa-ajossa lähes 40 sijaa. Hennariikka Rahkola oli Jämin naisten paras, lauantaina 16. ja sunnuntaina 15. Talven viimeiset SM-kisat käydään viikonloppuna Rukalla.YHTEISTYÖKUMPPANIT