HAKOLA RUKAN MAAILMANCUP-AVAUKSESSA NELJÄS

Julkaistu 24.11.2017

Ristomatti Hakola kirjoitti kankaanpääläistä ja satakuntalaista hiihtohistoriaa tykittämällä Rukan maailmancupin sprintissä urallaan ensimmäistä kertaa kuuden miehen finaaliin.

Jämin Jänteen hiihtäjän vauhti riitti finaalissa podiumin kynnykselle Hakolan sijoittuessa lopulta finaalissa neljänneksi. Jo karsinnassa Hakola rypisti kolmanneksi, joka sekin oli miehen parasta koskaan. Kisan kärkikolmikko oli Johannes Kläbo, Paal Goldberg ja Calle Halvarsson.

Hakola uhosi kaksi viikkoa sitten voittoisan Oloksen Tykkikisojen sprintin jälkeen, että Rukalla hän lataa niin kovaa, että vihdoin riittää kerrottavaa jälkipolville. Hakola oli sanojensa mittainen mies ja Rukan sprintistä riittää kerrottavaa jälkipolville, jos ja kun hiihtäjä niitä uransa jälkeen ehtii tehdä.

Ruka MC 2017 sprintti karsinta kuva 2 600x400

Puolivälieränsä Hakola voitti suvereenin tyyliin ja välierästä paikka finaaliin lohkesi kovassa erässä kovan ajan perusteella.

- Tää on jo klisee toteamus, mutta jotain on Hinriikankadulla tehty oikein, kun ollaan näin lähellä maailman kärkeä, tuumi rauhallinen hiihtäjä kisan jälkeen.

Ennen kisaa Hakola oli tuttuun tyyliinsä jännittyneen oloinen, mutta hän on kerta toisensa jälkeen osoittanut kestävänsä omat ja muiden asettamat paineet erittäin hyvin. Rukan sprinttiin odotukset olivat kovemmat kuin koskaan ja hiihtäjä vastasi huutoon.

Hakolan valinta Korean olympialaisiin pitäisi olla selvä tämän päivän näytön jälkeen.


YHTEISTYÖKUMPPANIT