Hakola Rukalla maailmancupin pisteille

Julkaistu 30.11.2014

Rise Ruka (kopio)Lauantaina hiihdettiin perinteisen tyylin sprinttikilpailu ja Ristomatti hiihti uransa toiset maailmancupin pisteet ollen 29. Viime vuona Salpausselällä mies oli samassa kisassa 10.
 
Kukaan suomalaisista ei selvinnyt alkueristä jatkoon ja paras (13.) oli Matias Strandvall. Lopputuloksissa Ristomatin edelle ehti viisi muutakin suomalaista. Tällä kertaa alkuerä osoittautui Ristomatille liian kovaksi ja hän jäi eränsä viimeiseksi. Mutta mies oli tottakai tyytyväinen hiihdettyään uudelle seuralleen Jämin Jänteelle ensimmäiset mc-pisteet.

Odotukset sunnuntain kisaan Ristomatin paraatimatkalle (15km perinteistä) olivat korkeat, mutta sijoittuminen tässä kisassa pisteille jäi kaukaiseksi haaveeksi. Iivo Niskanen hullaannutti voitollaan Rukan kisakansan ja Ristomatti sijoittui 48:ksi. Kulku oli alusta loppuun oman tuntemuksen mukaan tahmeaa, mutta ongelmia aiheutti myös jäätynyt suksi. Juuri ennen kilpailua pakkanen kiristyi muutaman asteen ja liisterivoitelu olisi ilmeisesti pitänyt vaihtaa purkkipitoon. Eroa voittajaan kertyi 1:52 ja eroa pistesijaan jäi 40 sekuntia.


YHTEISTYÖKUMPPANIT