Hakola Rukalla maailmancupin avauksessa 16.

Julkaistu 27.11.2015

Ristomatti Hakola avasi maailmancup-kautensa hiihtämällä hienosti sijalle 16 perinteisen tyylin sprintissä Rukalla. Siitä huolimatta hiihtäjälle jäi paljon hampaankoloon, sillä haastavassa voitelukelissä käydyssä kisassa välieräpaikka karkasi hieman lipsuvan suksen takia. Ristomatti sijoittui jo karsinnassa yhdeksänneksi, mikä oli uran paras maailmancupin karsintahiihto. Se enteili, että jatkoerissä on paljon tarjolla.

DSC 0695 cr

Norjan Sondre Turvoll Fosslin voittamassa kisassa suomalaisista Ristomatin edelle ehtivät Matias Strandvall (10.) ja Anssi Pentsinen (15.). Parisprintin olympiavoittajat Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen eivät läpäisseet karsintaa 30 parhaan miehen joukkoon.

- Puolivälierässä hiihto oli kyllä todella helppoa, mutta stadionin loppunousun puolivälissä suksi alkoi lipsahtelemaan. Jouduin loppunousun nojaamaan vahvasti käsiin ja se söi tällä kertaa mahdollisuuden päästä välieriin.

Ei mies kisan jälkeen kuitenkaan vaikuttanut erityisen harmistuneelta. Ja miksi olisikaan, kun kunto vaikuttaa olevan kova kuin kiviaita. Rukan maailmancup-viikonloppu on kolmen kisan minitour, joka jatkuu huomenna vapaan tyylin 10km kisalla. Sunnuntaina matkana on 15km perinteistä, joka käydään takaa-ajona kahdessa ensimmäisessä kisassa muodostuneiden aikaerojen perusteella. 


YHTEISTYÖKUMPPANIT