Hakola Rovaniemellä toinen Iivo Niskasen jälkeen

Julkaistu 18.11.2017

Rovaniemen Suomencupissa hiihdettiin tänään lyhyet perinteisen hiihtotavan väliaikalähdöt miesten matkan ollessa 9 km ja naisten 6 km. Maailmanmestari Iivo Niskanen piti liukkainta vauhtia ja Jämin Jänteen Ristomatti Hakola hiihti hienosti toiseksi.

Hakola järjesti ennen kilpailua pientä draamaa, koska oli unohtanut ilmoittautua kilpailuun. Hiihdossa jälki-ilmoittautumisen hyväksymiseen tarvitaan tuomarineuvoston päätös. Toki kilpailulupa heltisi, mutta virheensä takia Hakola joutui lähtemään kisaan ensimmäisenä.

Risto Rovaniemi SC 2017 PE kuva1 600x400

Hakola joutui taipumaan Niskaselle 27 sekuntia, mutta lähtöpaikka jätti tilaa spekulaatioille. Hakola suksien luisto kärsi ensimmäisellä 3 km kierroksella hienoisesta lumisateesta, joka loppui ennen viimeisiä lähtijöitä ja latu liukastui.

Ei Hakola Niskasta sentään voittanut olisi, mutta ero olisi hyvinkin saattanut puolittua.

- Eipä tarvinnut miettiä väliaikoja. Tai sainhan mä ekan kierroksen jälkeen tiedon, että toisena lähtenyt Esa Mursu oli 50 sekuntia perässä, virnuili Hakola.

Antti Ojansivu hiihti hyvän perusvedon ollessaan kahdeksas. Tappiota seurakaveri Hakolalle tuli 29 sekuntia.

- Ei pystynyt vielä pitämään konetta ahtaalla, mutta huomenna yritetään uudestaan, totesi Ojansivu.

Muiden Jänteen hiihtäjien sijoitukset olivat Markus Vuorela 21, Tomi Santasalo 76, Hennariikka Rahkola 16 ja Riikka-Liisa Räsänen 34. Huomenna kilpailut jatkuvat vapaan hiihtotavan takaa-ajolähdöillä. Hakolan tähtäin on tiukasti perjantaina käytävässä Rukan maailmancupin sprintissä ja huominen kisa jäänee hiihtämättä.


YHTEISTYÖKUMPPANIT