HAKOLA MM-DEBYYTISSÄÄN UPEASTI 9.

Julkaistu 19.02.2015

Ristomatti Hakola hiihti Falunin MM-hiihtojen avauspäivänä arvokisadebyytissään loistavasti yhdeksänneksi perinteisen tyylin sprinttikisassa. Ristomatti oli avausmatkalla paras suomalainen. Kaikki suomalaismiehet selvittivät karsinnan, mutta Ristomatin lisäksi vain Tomi Ketelä eteni välieriin sijoittuen 10:ksi.

TXT RM Falun sprinttiRistomatti tiesi kuntonsa olevan kova ja miehelle itselleen sekä lähipiirilleen komea MM-hiihto ei tullut yllätyksenä. Karsinnassa hän sijoittui peräti seitsemänneksi. Sekä puolivälierässä että välierässä kankaanpääläisen hiihto oli ennakkoluulotonta ja nuori mies hiihti lähes koko ajan eriensä kärjessä. Välieräpaikka tuli varmaan tyyliin ja loppusuoralla ei ollut mitään hätää.

Välierässä Ristomatti laski stadionin takasuoralle johdossa, mutta takaa laskevien sukset liukuivat hieman paremmin ja mies joutui luopumaan johtoasemastaan. Loppusuoralla jopa maailmanluokan menivät tällä kertaa vielä kovempaa ja finaalipaikka jäi seuraavien arvokisastarttien haaveeksi.

- Väkisellä hymyilyttää. Välieräpaikka näissä karkeloissa oli tavoitteeni ja sen saavutin. Kapulakin toimi hyvin. Pitoon satsattiin ja se ehkä kostautui lopussa, kun muut laskivat hoikan pojan ohi, Hakola virnuili. 

Vaikka Hakola olikin kisan paras suomalaissprintteri, hän pitää itseään yleishiihtäjänä.

- Kaikki käy. En ole erityisesti sprinttiä varten treenannut, vaan menestys tulee normihiihtäjän harjoittelulla, kankaanpääläinen totesi.YHTEISTYÖKUMPPANIT