Hakola lähes finaaliin Tourilla Toblachin sprintissä

Julkaistu 05.01.2016

Ristomatti Hakola oli myös toisessa Tour de Skin sprintissä paras suomalainen ja putosi vain 5 sadasosasekunnin erolla uran ensimmäisestä maailmancupin sprinttifinaalista. Hakola oli kisan kahdeksas, mikä on uran paras sijoitus maailmancupissa. Tämä oli miehen kymmenes kerta peräkkäkkäin pisteille maailmancupin sprintissä.

Kisa olisi voinut mennä myös toisin, sillä karsinassa radan viimeisessä huonossa kunnossa olleessa laskussa mies horjahti pahasti ja kaatuminen oli todella lähellä. Horjahtelu vei loppuajasta helposti pari sekuntia, mutta ei vaarantanut jatkopaikkaa.

TXT Toblachin puolivälierä

Puolivälierässä Hakola hiihti todella vahvasti. Cupin ylivoimainen kärkimies Martin Johnsrud Sundby iski kovaa alusta asti ja vain Hakola kesti kyydissä. Kaksikko oli erässään suorastaan ylivoimainen ja lopussa Hakola vielä kuittasi erävoiton itselleen.

- Olihan se pakko ottaa Sundbyn päänahka, kun siihen kerran tarjoutui tilaisuus, naureskeli Hakola.

Välierässä kankaanpääläinen iski edelleen vahvasti, mutta loppulaskussa kolme hiihtäjää liukui 10-15 metrin karkumatkalle. Loppusuoralla mies esitti hurjan loppukirin ja saavutti kärkihiihtäjiä kovaa vauhtia. Hakola sijoittui erän neljänneksi ja jäi norjalaisesta Emil Iversenistä metrin. Iversen meni ajalla jatkoon ja voitti lopulta koko kilpailun. Toinen ajalla jatkoon menijä oli Petter Northug, josta Hakola jäi vaivaiset 5 sadasosaa.

- Lisää reeniä ja kyllä se finaalipaikka sieltä vielä tulee. Nyt ei ollut enää kaukana. En tajua itsekään, mistä mä tollasen loppukirin kehitin, sanoi Hakola.

TXT Toblachin finalistit

Tulokset täällä.


YHTEISTYÖKUMPPANIT