Hakola Lahden maailmancupissa 15km:llä 13.

Julkaistu 08.03.2015

Hakola jatkoi Salpausselällä talven vahvoja hiihtojaan molempina kisapäivinä. Sunnuntain perinteisen 15km kisan 13. sija maailman huippujen joukossa oli kirkkaasti uran paras normaalimatkojen kilpailu. Eroa kilpailun yllätysvoittajaan, italialaiseen Francesco De Fabianiin tuli vain 27 sekuntia. Sami Jauhojärvi hiihti kolmanneksi ja Ristomatti oli suomalaisista toiseksi paras. Hakolan sijoitus oli erityisen tärkeä Suomen miehille, koska se toi ensi talveksi yhden lisäpaikan maailmancupin normaalimatkoille.

TXT RM Lahti 2015 sprinttiHakola aloitti kisan todella vahvasti ja oli ensimmäisissä 1,2km väliajoissa jopa koko joukon nopein. Alkuvauhti oli ehkä hieman liiankin hurja, mutta pienen suvantovaiheen jälkeen hiihto kulki erittäin vahvasti loppuun asti.

- Alkuvauhtini taisi olla hieman liian kovaa ja muutaman kilsan jälkeen tulikin sellainen välikuolema, josta kuitenkin toivuin nopeasti. Ekan vitosen lenkin jälkeen Tsekin Martin Jaks lähti sopivasti eteen ja hänen kanssan hiihdinkin lähes maaliin asti. Se oli lähes täydellinen hiihto. Kun pääsee ensimmäisen kerran maailmancupin pisteille normaalimatkoilla, pitää olla tyytyväinen.

Lauantain sprinttikilpailun karsinnassa Hakola oli taas jo totutun varma, mutta kilpailusta tuli lopulta epäonninen. Puolivälierässä Hakola joutui norjalaisen Finn Hagen Kroghin kaatamaksi, mutta sijoittui lopputuloksissa kuitenkin neljänneksitoista. Lahden sprintissä kokeiltiin systeemiä, jossa hiihtäjät saivat itse valita puolivälieränsä. Hakola valitsi eristä kovimman eli sen, jossa hiihti Falunin tuore nelinkertainen maailmanmestari Petter Northug.

- Lähtöön marssiessa osoitin loppusuoraa ja sanoin Petterille, että tuossa niittaan sinut. Petter naureskeli ja sanoi, että moni sitä on yrittänyt, mutta ei ole onnistunut.


YHTEISTYÖKUMPPANIT