Hakola ja Vuorela palkintopallille Olokselle

Julkaistu 15.11.2015

TXT Jänteen kakkoset cr pieniHakola ja Markus Vuorela hiihtivät Oloksen Tykkikisoissa todella räväkästi. Hakola suksi toiseksi sekä perjantain sprintissä, että lauantain 15km perinteisen kisassa. Vuorela puolestaan hiihti toiseksi lauantaina ja sunnuntain 12km vapaan kisassa niinikään toiseksi.

Oloksen Tykkikisat on perinteisesti ollut Hakolalle hankala paikka, mutta nyt Oloksen haasteet tuli selätettyä isolla rytinällä. Sprintin finaalin loppuvenytyksessä edelle ehti ainoastaan useita maailmancupin voittojakin napsinut Aleksei Poltoranin. Hakola oli jo karsinannan toinen Poltoraninin jälkeen. Kaikki erävaiheen hiihdot mies kontrolloi kärkipaikalta antamatta muille mitään mahdollisuutta yllättää. Vain Kazakstanin iso pyssy oli vielä liian kova pala.

Sprintin jälkeisessä haastattelussa Hakola totesi, että jonain päivänä hän vielä ottaa Polton päänahan. Sitä ei sitten tarvinnutkaan odottaa kuin yhden päivän. Lauantain 15km perinteisen kisan kärkikolmikko oli Jauhojärvi, Hakola ja Poltoranin. Kisa käytiin hankalassa liippakelissä kaikkien kärkimiesten toimesta ilman pitoja tasatyönnöllä. Kokemus oli Hakolalle ensimmäinen. Hiihdon alku oli varovainen sijoituksen ollessa 2.7km kohdalla 11. Matkan edetessä vauhti kiihtyi ja lopun sujuessa koko kisan nopeinta vauhtia vain Jauhojärvi ehti maaliin nopeamassa ajassa.

Myös Markus Vuorelan Oloksen viikon loppu toi kaksiTXT Olos 2015 Make 2 pieni kakkossijaa, johon Jänteen kasvatti voi olla erittäin tyytyväinen. Markuksen tyyli on ollut aloittaa kisat liian kovalla vauhdilla, mutta nyt viikonlopun kisoissa maltillisempi alkuvauhti takasi huippusijoitukset vauhdin säilyessä loppuun asti. Erityisesti vapaan tyylin kisa oli Markukselta todella vahva esitys. 

Kisan voittanut Lauri Lepistö ja Vuorela kävivät kisan voitosta tiukan taiston. Jokaisessa väliaikapaikassa miehet kellottivat muutaman sekunnin tarkkuudella samat ajat ja maalissa Vuorela joutui taipumaan 4,5 sekunnilla. Kaksikko oli suorastaan ylivoimanen Ukrainan Andriy Orlykin hävitessä jo lähes puoli minuuttia. 

Vuorelan hiihdon arvoa nostaa vielä se, että hän hävisi miesten sarjan voittaja Alexay Chervotkinille vain 1:16 ja miehissä sijoitus olisi ollut 29. Lisäksi Vuorela voitti ensimmäistä kertaa B-maajoukkueessa hiihtävän seurakaverinsa Antti Ojansivun ja eroa kaverusten välillä oli 8 sekuntia.

Myös Hennariikka Rahkola hiihti naisten sarjassa varsin mallikkaasti ja oli Anne Kyllösen voittamassa kisassa 17. Tämä oli Rahkolan kauden ensimmäinen kisa. YHTEISTYÖKUMPPANIT