Hakola ja Vuorela kovassa vauhdissa Oloksella

Julkaistu 17.11.2014

TXT Make OloksellaHiihtäjät jatkoivat hyviä suorituksiaan Oloksen FIS Tykkikisoissa Muoniossa. Erityisesti Ristomatti ja Markus tekivät erinomaisia hiihtoja. Lauantain perinteisen sprintissä karsinnassa loistavasti kahdeksanneksi hiihtänyt Ristomatti tosin onnistui alkuerässään kaatumaan loppusuoralle kääntyvässä mutkassa ja tuossa vaiheessa täysin omissa käsissä ollut jatkopaikka karkasi.

Lauantain perinteisen 10km kilpailussa Ristomatti paikkasi edellisen päivän kompurointinsa sijoittuen kovassa seurassa yhdeksänneksi. Aleksey Poltoraninin voittamassa kilpailussa suomalaisista edelle ehtivät Ville Nousiainen, Iivo Niskanen, Lari Lehtonen ja Sami Jauhojärvi. Ero voittajaan kertyi 43 sekuntia.

Tiimin nuorin jäsen Markus (18v) oli 20-vuotiaiden sarjassa viikonlopun molemmilla distanssimatkoilla selvästi paras suomalainen noin 90 hiihtäjän joukossa. Lauantaina 10km perinteisen kisassa sijoitus oli neljäs ja ilahduttavinta oli, että Markus hävisi Ristomatille vain tasan minuutin. Kehitystä viime kaudesta on tullut roimasti. Hyvä vauhti jatkui sunnuntaina 15km vapaan kisassa, kun Markus oli kuudes.

Antti ei tuntenut olevansa ihan terävimmillään, mutta oli silti ihan kelpo sijoilla 41. ja 30. Tuomas oli lauantain kisassa 73. Ristomatille 1:15 hävinneenä. YHTEISTYÖKUMPPANIT