Hakola Falunin MM-joukkueeseen

Julkaistu 01.02.2015
TXT MM-valintaFalunin MM-kisajoukkue valittiin välittömästi Jämin SM-hiihtojen viimeisen kilpailumatkan jälkeen. Miehillä se oli perinteisen tyylin 30km ja Ristomatti Hakolan näytöt riittivät mukaan Falunin kisakoneeseen. Näin ollen mies nähdään muutaman viikon päästä uransa ensimmäisissä arvokisoissa.

Sunnuntain 30km kilpailussa Hakolan odotukset olivat huomattavasti korkeammalla kuin tuloksena ollut 7. sija. Uusi lumi teki muutenkin todella kovasta reitistä erittäin raskaan. Se ei ollut ongelma Hakolalle, vaan tarjolla olleisiin olosuhteisiin ei kalustosta yksinkertaisesti löytynyt riittävän kilpailukykyistä suksea. Ongelmia oli sekä pidon, että luiston kanssa. 

Kilpailun voittanut Lari Lehtonen sai Hakolan kiinni kahdella minuutilla noin 20km kohdalla ja tässä vaiheessa kilpailua Hakola oli vasta 15. Lehtosen kyydistä hän ei kuitenkaan suostunut jäämään ja sijoitus koheni merkittävästi. Päivän kisassa ei ollut mukana muita Jämin Jänteen hiihtäjiä. Edellisen päivän 15km vapaan tyylin kisassa Markus Vuorela oli 41. ja Tuomas Myllykoski 83.


YHTEISTYÖKUMPPANIT