Hakola Drammenissa ja Holmenkollenilla

Julkaistu 09.03.2015

Kollenin keskeyttäjäRistomatti Hakola hiihti ensimmäiset maailmancupin osakilpailunsa hiihdon mekassa Norjassa. Erityisesti Drammenin keskustaan paikallisen komean kirkon portaille päättyvä sprinttirata huikean yleisömeren keskellä teki hiihtäjään ison vaikutuksen.

- Ei tällaista ole missään muualla. Ihan jäätävää, menee aivan kananlihalle tästä norskien hiihtohuumasta, tuumaili Hakola.

Drammenin kisa oli Hakolan talven viimeinen sprinttikisa ja sprinttikarsintojen tili säilyi tahrattomana - kauden jokaisesta sprinttikarsinnasta kilpailun tasosta riippumatta aina jatkoon. Puolivälierässä sattui kuitenkin haaveri, kun Venäjän Nikolai Morilov polki vahingossa Hakolan sauvan poikki ja jatkohaaveet tyssäsivät siihen.

- Jo alkutalvesta tuli onnistumisten kautta hyvä fiilis, että hoidan nämä karsinnat varmasti ja siitä itseluottamus erävaiheisiin on tietenkin kasvanut.

Talven hyvien esitysten myötä tuli myös paikka legendaariseen Holmenkollenin 50km kisaan. Suksivalinta ei onnistunut aivan nappiin ja vähän sitä kautta myös voimat uupuivat. Hakola sinnitteli noin 12 kilometriä jojon päässä joukon jatkona, kunnes siirtyi ladun varteen katsojien joukkoon. Ei kuulu Hakolan tyyliin jäädä murehtimaan huonoja kisoja ja nopeasti löytyikin ystävällisiä ruotsalaisia, jotka tarjosivat hiihtäjälle retkijakkaran ja suklaata. Kollenin kisan keskeyttäneiden joukko oli kyllä todella nimekäs, kuten oheisesta kuvasta käy ilmi. Joten ei sen puolesta tarvitse päätä puskaan painaa.

TXT Kollenin keskeyttäjät


YHTEISTYÖKUMPPANIT