Hakola debytoi maailmancupin viestissä Norjassa

Julkaistu 06.12.2015
Lillehammerin maailmancupissa miehet hiihtivät lauantaina skiathlonin (15km P + 15km V) ja sunnuntaina viestin 4x7.5km. Suomi ei saanut parasta miehistöään ladulle ja se avasi Hakolalle mahdollisuuden hiihtää ensimmäistä kertaa urallaan tämän tason viestikisassa. Suomen viestinelikko oli 14. ja hiihti järjestyksesssä Ari Luusua, Sami Jauhojärvi, Perttu Hyvärinen, Ristomatti Hakola. Jänteen mies lähti matkaan samalla sijalla, mitä oli maalissa ja joutui hiihtämään koko osuuden yksin.
- Ensimmäistä kertaa pääsin hiihtämään viestiä ja heti ankkurina. Toivottavasti ei ollut viimeinen kerta. Rankka rata ja kyllä se maitohappo aina tuonne reiteen löytää, vaikka matka ei olisi pitkä. Kyllähän eilinen 30km kisa painoi, kertaili Hakola viestiosuuttaan.

Hakolalle jäi lauantain kisasta jäi päällimmäiseksi muistoksi Lillehammerin todella raju kisalatu miehen hiihtäessä sijalle 58 yli 7 minuuttia voittaja Martin Johnsrud Sundbyn takana. Parhaana suomalaisena Sami Jauhojärvi oli 38.
- On se niinkuin Musti sanoi Rukalle, että kun siirrytään hopeasompaladuilta kunnon laduille, niin on se raskasta, kuvaili Hakola kisalatua.
Ristomatin kommentit kokonaisuudessaan on kuunneltavissa täältä: henkilökohtainen kisa ja viesti


YHTEISTYÖKUMPPANIT