HAKOLA 50km SM-PRONSSILLE

Julkaistu 10.04.2016

Ristomatti Hakola hiihti uransa kolmannen henkilökohtaisen SM-mitalin Rukalla 50km perinteisen hiihtotavan kilpailussa. Edelliset ovat 50km voitto vuonna 2012 ja Jämin kotikisojen sprintin pronssi viime talvelta. Rukan ylivoimainen voittaja oli Iivo Niskanen. Hopeamitalin Hakola hävisi Juho Mikkoselle vain 4 sekuntia hitaampana.

Niskanen oli jo 10km jälkeen minuutin muita edellä ja maalissa voittomarginaali oli peräti 5 minuuttia. Mutta kisa muista mitaleista oli maaliviivalle asti erittäin jännittävä. Mikkonen, Hakola, Sami Jauhojärvi, Ville Nousiainen ja Lari Lehtonen hiihtivät hyvin lähellä toisiaan.Viimeiselle 10km lenkille lähdettäessä kolmikko oli minuutin sisällä. Viimeisen kierroksen Hakola hiihti 24 sekuntia Mikkosta nopeammin hyvin lähelle hopeamitalia.

- Kyllä 50km vaan on kuninkuusmatka. Jo ekan mäen päällä hapotti ja ajattelin, että tätäkö se nyt on seuraavat yli 2 tuntia. Ei tuolla perälenkillä juuri porukkaa ollut ja sai olla yksin ajatustensa kanssa. Iivolla oli kulku päällä, mutta olen tyytväinen omaankin hiihtooni. Kyllä metalli on aina metallia, kertaili iloinen Hakola kisan jälkeen.

Hakola on voittanut nyt joka talvi vuodesta 2007 lähtien vähintään yhden henkilökohtaisen SM-mitalin, jolloin mitali tuli alle 16-vuotiaiden sarjassa. Tällä kertaa putki jatkui vaikeimman kautta, kun mitali antoi odottaa kauden viimeiseen starttiin Rukan erittäin raskaissa olosuhteissa. Vastaavasti kävi myös vuonna 2012, jolloin Hakola vain 20-vuotiaana voitti 50km mestaruuden.

Ruka-SM-50km-2016

Jänteen hiihtäjistä menestyi erinomaisesti myös Hennariikka Rahkola, joka sivusi uransa parasta SM-sijaa hiihtämällä kahdeksanneksi naisten 30km matkalla. Rahkola hiihti alusta loppuun tasaisesti koko ajan sijoilla 8-12. Rahkola oli kahdeksas myös Imatran SM-sprintissä kaksi kuukautta sitten.

- Hyvin jaksoin hiihtää omaa vauhtiani koko kisan ajan, sanoi Rahkola.

Antti Ojansivu keskeytti 30km kohdalla.


YHTEISTYÖKUMPPANIT