Hakola 10km SM-pronssille, Ojansivu viides

Julkaistu 31.03.2017

Ristomatti Hakola lähti hakemaan ensimmäistä vapaan hiihtotavan normaalimatkan mitaliaan Kontiolahden SM-hiihtojen avauspäivänä. Tavoite täytyi hienosti Hakolan hiihtäessä kolmanneksi 10 km kilpailussa Kontiolahden auringonpaisteessa. Mestaruuteen hiihti Lari Lehtonen ja hopealle Perttu Hyvärinen.

Aamulla mies ei tuntenut oloaan kaksiseksi. Apu kisavireen kaivamiseen löytyi kuitenkin läheltä omasta kisamajoituksesta. Jämin Jänteen 12 hengen hiihtäjä- ja huoltajaporukka majoittuvat kaikki yhdessä isossa mökissä.

Mitalikolmikko 600x400

- Siinä aamuväsymyksessä huutelin seuran naisille Hensulle ja Riksulle, että tulkaa virittämään mut kisakuntoon. Tyttöjen sukkurointi ja kimppahali on tämän mitalin takana. Kiitos tytöt, avasi Hakola oman puheenvuoronsa lehdistötilaisuudessa.

Jämin miesten kovan kokonaispanoksen täydensi Antti Ojansivu sijoittuen viidenneksi, mikä on Ojansivun uran paras SM-kisasijoitus. Ojansivu hävisi pronssin seurakaverilleen vain 11 sekunnilla.

- Hirveeltä se tuntui, mutta viimeisille kilometreille sain hyvän lennon päälle, ruoti tyytyväinen Ojansivu kisaansa.

Lisäksi Markus Vuorela oli 19. ja Aku Nikander 27. Tämä nelikko hiihtää huomenna SM-viestissä, jossa miesten tinkimätön tavoite on koko kauden ajan ollut hiihtää Jämin Jänne historiansa ensimmäiseen normaalimatkojen SM-mitaliin.


YHTEISTYÖKUMPPANIT