Antti Ojansivu toinen Rovaniemen takaa-ajossa

Julkaistu 19.11.2017

Jämin Jänteen Antti Ojansivu latasi ainakin tuloksellisesti uransa parhaan hiihdon Rovaniemen Suomencupin 15 km vapaan hiihtotavan takaa-ajokisassa. Iivo Niskanen voitti eiliseen tapaan ja Ojansivu nousi viidenneltä sijalta toiseksi. Tämä oli miehen ensimmäinen podiumsija Suomencupissa.

Eilisen päivän toinen Ristomatti Hakola ei startannut takaa-ajoon ja samaan ratkaisuun päätyi koko Suomen sprinttimaajoukkue. Ville Nousiainen lähti matkaan toisena 15 sekuntia ennen Ojansivua. Ojansivu ajoi Nousiaisen kiinni noin 5 km hiihdon jälkeen ja muu porukka ei enää pysynyt tämän kaksikon vauhdissa.

Neljännellä 3 km lenkillä miehet hieman passailivat, mutta viimeinen kierros taas iskettiin lujaa. Ratkaisu nähtiin vasta loppusuoralla, jossa Ojansivu pusersi yhdellä sekunnin kymmenyksellä ohi kokeneen maajoukkuejyrä Nousiaisen. Markus Vuorela nousi tänään sijalle 12.

Antti Rovaniemi SC 2017 SU kuva2 600x400

Ojansivu ei ollut Jänteen ainoa huippuonnistuja, sillä myös Hennariikka Rahkola hiihti uransa parasta vauhtia suhteessa maajoukkuenaisiin. Rahkola nousi eiliseltä sijalta 16 kahdeksanneksi.

Naisten kisan kärkikolmikko oli Kerttu Niskanen, Laura Mononen ja Anne Kyllönen. Jokainen heistä voitti Rahkolaa osuusajoissa vain muutamia sekunteja ja päivän nopein Riitta-Liisa Roponenkin vain 15 sekuntia.


YHTEISTYÖKUMPPANIT